НОВИНИ

70 нови автобуса в София от днес

70 нови автобуса тръгнаха от днес в София. Те ще обслужват 3 линии на градския транспорт - 64, 604 и 309. Новите автобуси бяха представени от кмета на София Йорданка Фандъкова. Още 40 автобуса вече са пристигнали на пристанището в Бургас и се очаква да бъдат в София до няколко дни.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
16:59, 31.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Очаква се в най-скоро време всичките 110 нови автобуси на стойнст 33,5 милиона да обслужват 9 линии в София. Директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов съобщи, че от сделката с китайския производител са спестени значителни средства. С тях Общината ще закупи още 30 нови автобуса над предвидените. Превозните срества са с климатик, безплатен интернет, камери за видеонаблюдение и специална рампа за хора с увреждания.

Йорданка Фандъкова, кмет на София
"Пожелавам на шофьорите безаварийно пътуване и се надявам, че те ще обслужват гражданите достатъчно добре, така че ако имат нужда от качване на хора с увреждане тя е затова, за да можем да облекчим хората. В същото време продължаваме по програмата за модернизация на автобусите. Само за 3 години успяхме да подменим 50 процента от автобусите."

Крум Богданов е шофьор и е един от първите, качили се в новите автобуси.

Крум Богданов
"Искам още веднъж да благодаря на бати Бойко за новите автобуси, новите тролеи, новите трамваи, всичко с климатици и най-много за бус лентата, защото движението в София беше много затруднено за тролеите и за шофьорите. И като го срещна, ще го черпя с бира и кебапчета и всички шофьори трябва да го черпят!"

Според програмата на Общината градският транспорт в София трябва да е изцяло модернизиран до 2019-а година, а средната възраст на автобусите да бъде под 7 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгряващата звезда на френската политика с амбиции за Елисейския дворец
Изгряващата звезда на френската политика с амбиции за Елисейския дворец
Пловдив ще получи престижната награда „Златна ябълка”
Пловдив ще получи престижната награда „Златна ябълка”