Четирима атлети се впуснаха в предизвикателството да преминат разстояние от близо 700 километра по поречието на Дунав само за 48 часа с бягане и колоездене. Кампанията е наречена "Дунав Ултра", а целта е да се популяризира велотуризмът у нас.

Куделин, Брегово Дуранкулак, Шабла

Кампанията "Дунав Ултра" е трета поред и започва като лично предизвикателство, но се превръща в кауза. Борис вече е преодолял разстоянието от 682 километра с велосипед. Сега заедно с Илиян, Станислав и Филип иска да докаже, че това може да стане и като съчетаят бягане и колоездене.

Борис Бегъмов, идеолог на концепцията: "Аз и колегите, с които ще направим самото преминаване, сме вдъхновени именно от това, от красотата на този регион".

Казват, че в държавите на запад възможностите за велотуризъм по брега на Дунав отдавна са оценени. В България потенциалът за това също е голям.

Филип Лхамсурен: "По този начин предизвикваме любопитство, за да се наблегне, да се освети този район, защото той има много плюсове".

Четиримата потеглиха от видинското село Куделин на запад по поречието на Дунав в шест сутринта, а крайната точка ще е Дуранкулак на изток.

Борис Бегъмов: „Целта ни е поне един от нас да успее да финишира в рамките на 48 часа."

Още с първите километри по избрания маршрут бяха запленени.

Илиян Лазаров: „Имаше едно изкачване след един участък, като качиш хребета и вече виждаш цялото, цялото протежение на река Дунав и просто е уникално".

По време на целия маршрут ентусиастите ще бъдат следвани от снимачен екип.

Радост Пенева: "Има за цел да заснеме цялото предизвикателство, региона, природата с идеята да се направи филм".

В сайта на кампанията може да проследим на живо предизвикателството на Борис, Илиян, Станислав и Филип.