НОВИНИ

Бизнес и полиция обединяват усилия в борбата с корупцията в администрацията

Възможностите за обединяване на усилията в борбата с корупцията бяха обсъдени днес на среща между председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов и представители на сектор "Противодействие на корупцията в администрацията" към отдел "Икономическа полиция" на ГДНП-МВР - Мирослав Рашков (началник отдел "Икономическа полиция) и Ивайло Крумов (началник сектор). Това съобщи БТПП.

bnt avatar logo
от БТА
13:32, 11.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
бизнес полиция обединяват усилия борбата корупцията администрацията

Секторът функционира от началото на 2016 година, с представители в 28-те областни дирекции на МВР в страната, се напомня в прессъобщението. Новото звено позволява по-бърза реакция в работата по сигнали за корупция в администрацията, тъй като е директно ангажирано и отговорно за посочената дейност. Синхронизирана е съвместната работа на сектора с прокуратурата, ДАНС и съответните компетентни структури на МВР.

Секторът разполага с достатъчно капацитет, позволяващ пълноценната работа както по обществено значими случаи, така и по случаи с по-ограничена значимост. Информацията за самоличността на подателите на сигнали е защитена.

За успешната дейност на сектор "Противодействие на корупцията в администрацията" от решаващо значение е активното отношение на гражданите в борбата с корупцията, чрез подаване на сигнали и последващото им участие при необходимост, посочват от палатата. БТПП се ангажира да съдейства на работата на сектора по отношение на сигнали, отнасящи се до бизнеса, чрез изградената платформа за сигнализиране за корупция от фирми и сдружения на сайта на БТПП: http://www.bcci.bg/signal

В бъдеще БТПП ще се възползва от предложението за организиране на срещи с участието на представители на сектор "Противодействие на корупцията в администрацията", на прокуратурата и на други антикорупционни звена, в рамките на които представителите на фирми да получат разяснения и да се даде възможност за пряк контакт с компетентните институции.

Инициативата ще улесни и чуждестранните инвеститори да сигнализират за корупция, вместо заради корупционни практики да насочват инвестициите си в чужбина, отбелязват още от БТПП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лего създаде анти-лего чехли
"Лего" създаде анти-лего чехли
Във Виена се топлят от вафли
Във Виена се топлят от вафли