НОВИНИ

Samsung преустанови и замените на Galaxy Note 7

Samsung спира напълно производството на Galaxy Note 7 заради трайни проблеми със сигурността и риск от взрив на телефоните. Днес компанията призова да се спрат продажбите и замените и предупреди всички притежатели на такива смартфони незабавно да ги изключат. Предупреждението важи и за подменените през септември телефони.

bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 11.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Galaxy Note 7 се появи през август, трябваше да е големият удар на южнокорейската компания в борбата с конкуренцията отвъд океана. Докато инциденти със самозапалване на апаратите не я принудиха в началото на септември да обяви изтегляне на два и половина милиона бройки от модела. На собствениците бе предложена замяна, но проблемът не спря. Само седмица след като сменил своя телефон, Майкъл Клеринг от Кентъки се събудил в четири през нощта от дим в спалнята си.

Майкъл Клеринг: "Телефонът ми гореше. А беше подменен, трябваше да е безопасен".

Миналата седмица пътнически самолет беше евакуиран на летището в Луисвил малко преди излитане, защото започна да пуши новия и изключен телефон на един от пасажерите. Най-вероятно проблемът е в литиевите батерии, но очевидно не е бил отстранен. Пълното спиране на модела може да струва 17 милиарда долара и да засегне доверието в други продукти на компанията.

По данни на Samsung, в Европа са продадени 45 000 Note 7 чрез предварително поръчване, най-вече във Великобритания. 75 на сто от тях са подменени.

Сигурността на потребителите в България е гарантирана, защото все още продажбите на Samsung Galaxy Note 7 у нас не са започнали официално. Това уверяват в съобщение до медиите от Samsung във връзка с решението на компанията да спре продажбата на новия продукт.

От представителството на компанията пишат, че „в полза на безопасността на нашите клиенти, ние спряхме продажбите и подмяната на Galaxy Note 7 на глобално ниво и следователно спряхме производството на устройствата”.

Уточняват, че: ако все пак има български потребители, които притежават оригинален или подменен нов Galaxy Note 7, трябва да изключат устройството, да не го използват и да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на номер 0800 111 31 възможно най-скоро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е срещу мен в мрежата? в борба срещу кибер престъпленията
"Кой е срещу мен в мрежата?" в борба срещу кибер престъпленията
Германски депутат: Mного бежанци няма да намерят реализация в Германия
Германски депутат: Mного бежанци няма да намерят реализация в Германия