НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Стъклени фантазии, култови герои от "Криминале" обсадиха ДНК, Пабло и портретите, София Квартет откри сезона, Ленард Коен с нов албум.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
18:01, 15.10.2016
Чете се за: 00:56 мин.
Още

*****Четвърти международен фестивал, с четири изложби. В галерия "Райко Алексиев" и "Евдокия арт клас" разкриват тайните на българските майстори на стъклото, в "Аросита" и Академията дават път на студентите. Очаквайте и интересни лекции и демонстрации от Венеция и Ню Йорк.

*****Култови герои и сцени от “Криминале” оживяха, в буквалния смисъл. Спомняте ли си танца на Ума и Джон. Сега се появи и в ДНК. За трети път киноклуб представя на живо сцени от най-най - филми. Първо беше "Оркестър без име", после "Гепи", сега "Криминале", а след няколко месеца ни очаква нова изненада. Млади актори успешно влязопа в прочутите образи. Ако можеше Тарантино да ги види....ами то нищо не се знае
*****Новатарство, лудости и други щрихи към портрета на гениалния Пикасо - в Националната галерия в Лондон. Представят го самите портрети, излезли под четката му. Бил е само на 15, когато прави този автопортрет. Момчето, което ще превземе света със своя необикновен цветен свят.
*****Четирима виртуози на камерната музика отново ще ни срещат с великите в музиката. София Квартет даде начало на сезона с Бах, Хайдн и Бетовен. Готвят и съвсем различна програма за целеви групи, очакваме скоро да разкрият точно каква.

*****На 82 Ленард Коен е в супер форма и вади нов албум. "You Want It Darker’ ще се появи официално на 21 октомври. Музикантите успели да то чуят го определя като „класически Коен”. А това означава, че ще има нова „Алелуя”- песента, която не слиза от световната сцена и големия екран. Ленард Коен подготвя и нова стихосбирка. Казва - „Поезията е само свидетел на живота. Ако животът ти гори качествено, поезията е просто пепелта”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дни на италианското образование в София
"Дни на италианското образование" в София
​Над 150 държави подписаха споразумението за намаляване на вредните газове
​Над 150 държави подписаха споразумението за намаляване на вредните газове