НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Емблематичната група XXL се завръща. През 90-те нахлуха смело в арт пространството, създадоха едноименна галерия, разчупиха рамката и не се притесняваха да провокират публиката.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска Галя Крайчовска
11:46, 25.02.2012
Чете се за: 01:07 мин.
Още
артщрихи галя крайчовска

Емблематичната група XXL се завръща. През 90-те нахлуха смело в арт пространството, създадоха едноименна галерия, разчупиха рамката и не се притесняваха да провокират публиката. После Хубен Черкелов, Косьо Минчев и Георги Тушев заминаха за Ню Йорк, Генади Гатев е пътува между Европа и Северна Америка, а останалата част от групата продължава да поддържа провокативния дух на родна територия. Сега може да ги видим в галерия "Юзина" с изложбата "Нова живопис". Към XXL художниците се присъединяват и нови съмишленици, с различни живописни оръжия.

"Корпус за бързо реагиране" ще се погрижи за доброто ви настроение. Мариан Вълев отново влиза в мафиотски костюм. Срещу него ще се изправят Будинов, Мавриков, Найденов или "Корпус за бързо реагиране".

Башар Рахал е най-загадъчният ромски художник с оферти от фалшиви банкноти до изложба в Лувъра. Режисьорът Станислав Дончев забърква комедия с успешно намигване към екшъна. Усмивки динамично се прескачат, в любопитен и ненапудрен диалог. Има и намек за продължение на филма, но се надяваме появята на героиня от родно реалити да си остане само закачка.

С карнавал и изложба започна благотворителна акция за манастира "Света Троица". В благотворителната акция на галерия "Париж-Москва", подкрепена от италианското посолство се включиха много артисти и художници. След платната и фотосите, акцията се пренесе и в карнавалното парти "Една нощ във Венеция". Средствата, събрани до 4 март, са за реставрация на манастира "Света Троица" край Дивотино. B светата обител се е крил и Васил Левски, там още пазят чудотворната икона, в която рикоширал турски куршум, изстрелян към Апостола.

С много слънчево настроение идва новото видео на Фючър шок. След като песента "Sweet Lovin" донесе на музикантите специалната награда на конкурса "Златна пролет", сега носи и лято на феновете. Мариета Печанска режисира историята в Морската градина във Варна, а операторът Петър Бонин я заснема, качен на скейтборд. Деси и Фичо влизат с удоволствие във ведрото видео, качени на специално колело.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Артистът с най-много Сезар-и
"Артистът" с най-много "Сезар"-и
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди