Разбира се, че съм за НАТО и ЕС. Разбира се, че няма да стане отклонение от този път, каза в студиото на "Още от деня" кандидатът за президент, подкрепен от БСП ген. Румен Радев. Той подчерта, че не работи с партийни централи и диалогът му е с българските граждани, независимо от техните политически и религиозни убеждения.

Ген. Румен Радев заяви, че членството в ЕС и НАТО не е мантра.

"То иска широко отворени очи, широк подход, иска целенасочена работа. Не е достатъчно просто да бъдеш лоялен и послушен, трябва да бъдеш действен. Не е достатъчно да бъдеш консуматор на решения, трябва да бъдеш генератор на решения и баланьор", каза ген. Радев и припомни думите на посланика на САЩ Ерик Ерик Сет Рубин за това, че ако сме членове на ЕС и НАТО не означава, че трябва да бъдем врагове с Русия.

На въпрос дали ще приеме подкрепата на ДПС, той уточни, че не работи с партийни централи, а разчита на българските граждани, независимо от техните политически и религиозни убеждения.

Радев заяви, че политиката на един бъдещ президент е да обединява, не да разделя. Той заяви още, че не води компроматни войни не дава илюзиорни и напразни обещания.

По думите му ГЕРБ са паникьосани и се опитват да превърнат тяхната лична загуба в национална трагедия.

"Фактът е, че загубиха на първия тур и загубиха големите градове. Загубиха младите хора, образованите хора, интелигенцията, това е големият кошмар за тях, от там идва тяхното политическо безсилие. Но не могат да разберат, че този тип поведение не работи за тях", беше категоричен генералът.

Вижте още от разговора в студиото във видеото