НОВИНИ

Различията между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп

Личните нападки често засенчваха политиките в настоящата президентска кампания зад Океана, но различията проличаха по ключови вътрешни проблеми.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:38, 07.11.2016
Чете се за: 01:38 мин.
Истории
различията хилари клинтън доналд тръмп

Данъците

Хилъри Клинтън иска да се справи с неравенството в доходите чрез по-висока ставка за приходи над 5 милиона долара за недвижимо имущество и със затваряне на данъчни вратички. Тя атакува опонента си, че близо 20 години не е плащал данъци заради декларирани загуби от близо милиард долара през 1995-та, включително от три казина.

Хилъри Клинтън: Мисли, че ние сме глупави, защото си плащаме данъците. Така че аз искам да му дам шанс да плаща повече данъци.

За Тръмп по-малко данъчните праговете и по-ниски корпоративните налози са път към


Трудова заетост

Той обещава за 10 години да създаде 25 милиона работни места.

Доналд Тръмп: За всяка нова федерална регулация трябва да отпадат две съществуващи. Регулациите убиват нашата страна и заетостта.

Клинтън залага на инвестиции в авангардни технологии, възобновяема енергия и малкия бизнес, както и на засилено обучение на работната сила.


Имиграцията

стана една от най-горещите теми в кампанията. Клинтън иска да продължи политиката на Обама по нормализиране на имиграционния статут на дългосрочно пребиваващите в страната без документи и техните семейства. Призова и за цялостна имиграционна реформа.

Хилъри Клинтън: Ние сме нация от имигранти, но и правова нация и можем да действаме подобаващо.

Републиканският кандидат заговори за насилствена депортация на 11 милиона мигранти без документи, временно затваряне на границата за мюсюлмани и ограничаване на легалната имиграция. Запазената му марка обаче е предложение за стена по цялата граница с Мексико.

Доналд Тръмп: Граничният патрул, имиграционните и митническите служби, всички искат стената... Има някои много лоши хора в нашата страна, които трябва да си тръгнат и ние ще ги прогоним.

Двамата конкуренти се различават и във визията си за


Опазване на реда

Хилъри Клинтън е против масовите арести, признава расистки тенденции в полицията, намира за неефективна практиката на спиране и претърсване.

За Доналд Тръмп силите на реда не се справят заради налаганата "политическа коректност", той иска правомощия за по-твърд подход към нарушителите.


Притежанието на оръжие

се нареди сред ключовите теми в кампанията, отчасти и заради зачестилите масови убийства. Клинтън повтори идеите си за по-строги проверки за придобиване, срещу он-лайн покупките на оръжие, но без да се посяга на Втората поправка.

Хилъри Клинтън: Разбирам и уважавам традицията на притежание на оръжие, която датира още от основаването на нашата страна. Вярвам обаче, че може и трябва да има разумна регулация.

Тръмп отдава масовите стрелби на пропуски в закона и твърди, че въоръжени граждани биха могли да спасят човешки животи.

Доналд Тръмп: Не знам дали Хилъри го каза саркастично, но съм много горд да имам подкрепата от Националната оръжейна асоциация.

В областта на екологията

за Клинтън климатичните промени са заплаха за сигурността. Тя е срещу масовото сондиране в Аляска и нефтопровод от Канада, иска строга регулация на енергийния сектор, но не и мораториум върху фракинга. Тръмп е против вредни за икономиката екорегулации, нарича "измама" измененията в климата, причинени от човека и отхвърля споразумението от Париж и други международни инициативи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иракски войници откриха масов гроб край Мосул
Иракски войници откриха масов гроб край Мосул
Американски астронавт гласува от космоса на президентските избори в САЩ
Американски астронавт гласува от космоса на президентските избори в САЩ