НОВИНИ

Българската полиция празнува своя професионален празник

По традиция на Архангеловден българската полиция празнува своя професионален празник. И тази година денят беше отбелязан с тържествена церемония и водосвет в сградата на националната полиция в София. В знак на почит към всички загинали при изпълнение на служебния си дълг полицаи бяха положени венци и цветя. Колко трудно е да си полицай и какво означава тази професия ?

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
21:08, 08.11.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Старши инспектор Емил Димитров:
Добрият полицай трябва да бъде лоялен ,честен,и най-вече едно много важно качество - смел.

Старши инспектор Емил Димитров, с когото се запознаваме на празника на българската полиция,от 14 години работи в МВР. Разказва ни , че за разлика от повечето момчета като малък не е мечтаел да стане полицай. Когато пораснал обаче нещата се променили.

Старши инспектор Емил Димитров:
В последствие в годините разбрах, че такава позиция и такива хора трябва да има, които да бъдат в полза на доброто и обществото.

Вярва, че всеотдайността в професията е сред най-важните качества за всеки полицай. За него няма работно време - приема задълженията си като дълг и когато се налага е готов да ги изпълнява и 24 часа в денонощието.

Старши инспектор Емил Димитров:
Най-трудното е ежедневните задължения, които има един полицейски служител, задачите които изпълнява, а най-вече да отговори на очакванията на обществото. Това е, но пък има и хубави моменти с колегите.

Казва за колегите си,че ги приема като второто му семейство, което често му пази гърба. Допълва,че най-голямата награда за един полицай е доверието и уважението на хората.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова поздрави всички работещи в МВР за техния професионализъм и отдаденост. Тя пожела на полицаите да не спират да вярват в каузата на тази трудна и отговорна професия. Във фейсбук премиерът Бойко Борисов поздрави полицаите с пожеланието да продължават да изпълняват дълга си с мъдрост,чест и достойнство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва предпроектно проучване за изграждане на канализация в 9 квартала в София
Започва предпроектно проучване за изграждане на канализация в 9 квартала в София
Пороен дъжд наводни улиците в София
Пороен дъжд наводни улиците в София