НОВИНИ

Трима души загинаха при катастрофи на магистрала "Тракия"

Трима души загинаха при катастрофи на магистрала "Тракия", ТИР и автомобил паднаха от виадукта край Вакарел. При инцидента са ранени още 5-ма души. Движението по магистралата в района бе спряно и пренасочено през Нови хан.

bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 25.11.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Малко преди 7 тази сутрин водач на камион губи управление и излита от виудакт на магистрала "Тракия". Последвала го и лека кола.

При падането на ТИР-а и лекия автомобил от виадукта, чиято височина е близо 60 метра, водачите и на двете превозни средства са загинали на място, а пътничка от лекия автомобил е тежко ранена и откарана в болница.

При последвалата верижна катастрофа на магистралата загива още един човек, а ранените са откарани в различни болници с частни коли.

Мариола Маркова, говорител на ОД на МВР-София: Не можем да кажем имало ли е съприкосновение между ТИР-а и леките автомобили, това тепърва предстои да бъде изяснено.

Към момента не може да се каже точният механизъм на извършване на ПТП-тата и точните причини довели до това.

От Агенция "Пътна инфраструктура" отхвърлиха версията за заледена настилка, тъй като техни коли неколкокртано са обработвали участъка през нощта.

Инж. Георги Златев-АПИ: Това е автомагистрален участък, който се обработва със сол и химически вещества.Там не се използва стандартното опесъчаване, което е познато за всички останали пътища. Видно е от разпечатките, които имаме от джипиесите са минали автомобилите и е видно от оценката, която е направена от нашите служители на място, участъкът е бил обработен.

Движението в пътния участък е пуснато, с изключение на аварийната лента, където се възстановява мантинелата.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анонимни спирки във Варна
Анонимни спирки във Варна
Меркел иска предизборни мерки срещу фалшивите информации в мрежата
Меркел иска предизборни мерки срещу фалшивите информации в мрежата