Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов", че тя и нейните колеги като министри на ГЕРБ няма да участват в друг формат на правителство. Категорично заяви, че ГЕРБ е в кондиция да участва в избори, като единственото условие за съставяне на трети кабинет Борисов е партията им да е първа политическа сила.

Министър Василева коментира и чувствителната за обществото тема около интересите на еколозите и инвеститорите по случая Банско.

"Приключи първата фаза за изработване на плановете за управление на двата национални парка "Пирин" и "Рила" и съответно на Витоша. Това, което предстои е следващите стъпки - преминаването на процедурата с преценка за необходимост от екологична оценка, разглеждане на висш експертен екологичен съвет и след това взимане на решения на министерски съвет. Тъй като се появиха спекулации, че едва ли не на пожар на бързо ще поема някакви действия, не няма. Аз смятам, че трябва да бъдат следвани процедурите, да има достатъчно време да минат законово установените процедури и не смятам, че аз като министър в оставка бих могла да предприема каквито и да било действия на пожар, нещо което не смятам, че е честно и коректно от моя страна".


Вижте целия разговор с министър Ивелина Василева във видеото!