НОВИНИ

Зов за помощ: Жена се нуждае спешно от трансплантация на бъбрек

35-годишната Ивелина Николчева се нуждае спешно от трансплантация на бъбрек. За операцията са необходими 30 000 долара. Сума, която е непосилна за семейството. В нейна подкрепа на 20 и на 21 декември ще има благотворителен концерт. Събраните средства ще бъдат дарени на младата жена.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
07:31, 13.12.2016
8669
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Преди 4 години лекарите съобщават на Ивелина,която е преподавател в столичното 42 -ро училище, че страда от хронична бъбречна недостатъчност. Тя продължила да работи, в началото се лекува с медикаменти. Болестта обаче започва да се развива много бързо и се налага спешно да й бъде направена операция.

Ивелина Николчева: Трансплантацията ще бъде в чужбина.Трябва да събера сумичката и да тръгна, колкото може по-бързо за Истанбул.

Най-коварното е, че симптоми за заболяването почти липсват.

Ивелина Николчева: Хроничната бъбречна недостатъчност е глуха болест, няма болки, няма симптоми. Симптомите са само високото кръвно, чувствам се много изморена, понякога и нестабилна.

Приятели и познати се включват в събирането на средства, разказва Ивелина. Но най-изненадващият жест идва от учениците и колегите й от 42-о основно училище "Хаджи Димитър" - те организират за нея благотворителен коледен концерт.

Снежана Стоянова - начален учител в 42-о ОУ "Хаджи Димитър": Става дума все пак за не една съдба, защото нейната съдба касае съдбата на детето, на съпруга, на родители и освен това майката, която ще бъде донор и е наша колежка, което също е много важно.

Ивелина се надява с помощта на всички тези хора да се случи чудо и скоро да бъде напълно здрава.

Ивелина Николчева: Аз изказвам едно огромно "благодаря" на всички, които ме подкрепят в този момент. Имам нужда от това. Благодаря сърдечно.

През цялото време, докато разговаряхме с Ивелина, нейният син - Румен я държеше за ръка. Тя с усмивка ни обясни, че постоянно е така и детето не се отделя от нея. 9-годишният Румен ще се включи и в благотворителния коледен концерт с народна песен, посветена на майка му.

Румен Мирчев, 9 г.: Благодаря на всички, които ще помогнат на мама! Искам го, защото много я обичам.

Ивелина не спира да се усмихва и вярва, че ще се справи с тежкото изпитание, което съдбата й изпраща. Защото чудеса ще се случват, докато има добри хора. Колежките на Ивелина от 42-о основно училище "Хаджи Димитър" също я подкрепят и приемат много лично каузата за спасяването на нейния живот.

Снежана Стоянова - начален учител в 42-о ОУ "Хаджи Димитър": И аз призовавам всички, които могат да помогнат. Да помогнем навреме, защото помощта е тогава помощ, когато е навреме. А тук е нужно може да се направи много за тази прекрасна млада жена, за нейното дете, което има невероятен талант. Има страхотен глас и си мисля, че мама му е нужна.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на дарителската сметка:
IBAN: BG87UNCR70001522792386
BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Ивелина Николчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадали от Хитрино: Психолози не са ни съдействали
Пострадали от Хитрино: Психолози не са ни съдействали
Сигнал за бомба отклони самолет по линията Хюстън-Франкфурт
Сигнал за бомба отклони самолет по линията Хюстън-Франкфурт