НОВИНИ

Атентат в Истанбул

Най-малко 13 души са загинали при експлозия тази вечер на кола-бомба до стадион "Водафон Арена" в Истанбул. Информацията е на анонимни полицейски източници, цитирани от Ройтерс. Официално потвърждение за жертви няма.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
23:17, 10.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
атентат истанбул

Турските медии говорят за десетки ранени, но не и за убити. Нападението е извършено два часа след края на футболен мач. Срещата е била между отборите на Бешикташ и Бурсаспорт, зрителите вече са били напуснали района на спортното съоръжение.

Най-вероятна мишена на удара са били разположените на място служители на реда, заяви вътрешният министър Сюлейман Сойлу. Той изнесе информация за 20 ранени полицаи след като кола -бомба е атакувала автобус на частите за борба с безредиците.

Улиците около стадиона на футболния тим Бешикташ са отцепени от въоръжена полиция, виждат се изгоряла кола и два отделни пожара.

В района на нападението има много полицейски коли и линейки. Все още не е ясно кой стои зад днешния атентат, но наблюдатели виждат почерка на кюрдски бунтовнически групировки, които често вземат на прицел именно силите на сигурност. В Туитър министърът на транспорта Ахмет Арслан окачестви случилото се като терористичен акт. Не е изключен удар на Ислямска държава на фона на операцията на турската армия срещу позиции на групировката в Сирия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 са загинали при експлозията пред стадион в Истанбул
13 са загинали при експлозията пред стадион в Истанбул
Евакуираните от Хитрино още са в шок
Евакуираните от Хитрино още са в шок