НОВИНИ

Румен Йончев: Несериозно е отношението на реформаторите към мандата

Нас по-скоро ни притеснява, начина по който беше приет мандата и защо беше връчен на Реформаторския блок. Несериозно е отношението на реформаторите към мандата. Не е сигурно колко от Реформаторския блок искат да има правителство и колко не искат да има правителство в рамките на този парламент. Това заяви в "Още от деня" съпредседателят на ПГ на БДЦ- НС Румен Йончев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 14.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Оптимизма започва да напуска това народно събрание. Ние не сме оптимисти, а по-скоро реалисти.

"Ние много ясно сме заявили, че искаме да се състави правителство, но при едно условие, че политиките, зад които застанахме като коалиция "Обединени патриоти" бъдат подкрепени от това правителство".

На въпрос защо счита, че този парламент не е изчерпал възможностите си, той каза, че страната ще бъде вкарана в "много странна ситуация" - "периодът до изборите и съставянето на редовно правителство вместо да е 2 месеца ще се окаже 6 месеца", което ще лиши държавата от нормално управление за това време. Допълнително ще се смени и президентът, продължи коментара си Йончев. "Политическо безвремие и хаос само 6 месеца преди началото на официалната подготовка за председателството на България на ЕС. Тъй че във времената на икономическа криза, когато на границата ни чакат бежанци, когато имаме наистина тежки проблеми в Европа, да се правят подобни експерименти с държавата е несериозно", заяви съпредседателят на ПГ на БДЦ-НС и допълни, че те "нямат притеснение от изборите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата ще плаща до 6 месеца на търсещите работа в Европейския съюз
Държавата ще плаща до 6 месеца на търсещите работа в Европейския съюз
Електронният регистър на паметниците в Столичната община вече работи
Електронният регистър на паметниците в Столичната община вече работи