НОВИНИ

Румяна Бъчварова в "Панорама": Служителите на МВР в Хитрино ще бъдат наградени

В операцията след инцидента в Хитрино участваха 771 служители на МВР, те ще бъдат наградени, но по-важен е образът, който те ще оставят в съзнанието на хората. Това заяви в в пряка връзка от Хитрино вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 16.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

"Искаме да се справим така, че да не усложняваме ситуацията, с времето хората ще осъзнават с какво са се разминали. Работим с изключителна отговорност към тези хора. Тяхното нетърпение го приемаме, но не се ангажираме със срок, в който ще сме готови с достъпа до къщите. Трябва обаче окончателно да приключим с работата по обезопасяването на селото".

В "Панорама" тя заяви, че трябва да се провери дали няма допълнително наслагване на газ, има прозорци за смяна. За нас най-важно е да подготвим условията за нормализиране на живота в селото. Грешка е на този етап да търсим виновните. Ще стане ясно от разследването на прокуратурата, тя е тази, която ще обяви резултатите. Всеки ден те са до нас, работим съвместно, коментира Бъчварова.

По думите ѝ след всяка такава трагедия, властта се справя все по-добре.

Вижте целия разговор с Румяна Бъчварова във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови съкращения предстоят в рудник Бабино
Масови съкращения предстоят в рудник "Бабино"
Писателят Хасан Бласим пред БНТ за опитите си да премине нелегално България
Писателят Хасан Бласим пред БНТ за опитите си да премине нелегално България