НОВИНИ

72% от българите смятат, че мониторингът над България трябва да продължи

Седемдесет и два процента от българите смятат, че Механизмът за сътрудничество и проверка трябва да продължи да действа, показва тематично проучване на Евробарометър по поръчка на Европейската комисия. Това съобщиха от представителството на Европейската комисия в България.

българите смятат мониторингът българия продължи
bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 25.01.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Според 12% Механизмът трябва постепенно да отпадне в следващите няколко години, 8% искат незабавното му спиране, а други 8% нямат мнение. Практически всички българи посочват като сериозни проблеми пред страната корупцията (97%), организираната престъпност (96%) и недостатъците в съдебната система (94%).

Като цяло българите смятат, че Механизмът за сътрудничество и проверка оказва положително влияние върху съдебната система (според 57%), борбата с организираната престъпност (53%) и с корупцията (50%).

Според 28% от българите положението с организираната престъпност се е подобрило откакто България е член на ЕС. Според 25% функционирането на съдебната система се е подобрило от 2007 г. насам. 17% вярват, че за същия период корупцията е намаляла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Очаква се Бойко Борисов да предаде властта в петък
​Очаква се Бойко Борисов да предаде властта в петък
Изграждат нов път заради блокирания достъп до спирката в квартал Дружба
Изграждат нов път заради блокирания достъп до спирката в квартал "Дружба"