НОВИНИ

Ценко Чоков остава в ареста

Ценко Чоков ще бъде настанен за лечение в болница под охрана. Синът му остава в ареста. Така беше отменен домашният арест, под който Ценко Чоков беше пуснат на първа инстанция преди дни. Срокът, в който и двамата са в ареста, е малко над седем месеца. И това не е в нарушение, обосноваха се магистратите днес.

bnt avatar logo
от БТА
11:45, 17.01.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
ценко чоков остава ареста

Двамата са обвинени за редица престъпления. За това и съдът днес сметна, че ако са на свобода има опасност да извършат нови. Освен това , според доказателствата, двамата давали указания как да действа престъпната група, смятат магистратите. Те припомниха, че свидетели разказват за лихварската дейност на престъпната група, както и за случаи на психически и физически тормоз.

Прокуратурата обяви, че съвсем скоро ще внесе обвинителен акт в съда. Той е изготвен днес. Адвокатът на Чокови -Илиян Василев обаче смята , че това е нарушение и дори предубеденост от страна на обвинението, защото Мартин и Ценко били готови да дадат обяснения.

Прокуратурата смята, че ако Чокови са на свобода могат да извършват ново престъпление. А дейността на престъпната им група се отличавала с методи на насилие.

Срещу Чокови има кампания, която се води от около десетина души и това е ясно за всеки, който е непредубеден, смята защитата. Тя обясни, че Чоков е ясно откроена политическа фигура, харесвана от едни и мразена от други. В името на какво и кои са везните, които мерят обществените опасности, попита Илиян Василев, като припомни други случаи на медийни дела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече може да плащаме местни данъци и такси във Варна
Вече може да плащаме местни данъци и такси във Варна
Борисов нарече абсурдни твърденията ГЕРБ да се коалира с БСП
Борисов нарече абсурдни твърденията ГЕРБ да се коалира с БСП