НОВИНИ

Блокирани пътища в страната заради обилния снеговалеж

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 17 области в страната. Обилният снеговалеж тази сутрин блокира много пътища в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 19.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В седем села в община Суворово беше обявено бедствено положение, които в ранния следобед беше отменено. Снегът наложи и ограничения на пътя Русе - Силистра за товарни автомобили над 12 тона. Същото ограничение е в сила за област София - от град София до границата с област Пловдив, както и на пътя София - Пловдив на територията на област Пловдив.

Проблеми за ТИР-овете има и по международния път Е-79 в област Монтана.

По-рано тази сутрин бе затруднено движението между Варна и Добрич и между Ботевград и Враца.В София и към момента снегорините почистват основните булеварди и пътни артерии. За два часа от 10 до 12 на обяд не бяха пропускани товарни автомобили през граничен пункт "Промахон".Поради обилен снеговалеж в южната ни съседка, няма да бъдат допускани товарни автомобили през ГКПП - Ексохи. Леките автомобили, преминаващи оттам, ще бъдат допускани само с вериги. Причина за въведените ограничения е обилен снеговалеж в южната ни съседка. От столичния инспекторат увериха, че основните артерии на града се почистват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паричната гаранция на кмета на Пловдив Иван Тотев остава 20 000 лв.
Паричната гаранция на кмета на Пловдив Иван Тотев остава 20 000 лв.
Един месец без вода
Един месец без вода