НОВИНИ

Катастрофа с училищен автобус взе една жертва

Жена загина при тежка катастрофа между лек автомобил и автобус, пълен с деца на пътя Бургас - Варна. Пострадали деца няма. Три от тях са били откарани във варненската болница „Света Анна" и след преглед са се прибрали по домовете си. Пътят Варна - Бургас остана затворен близо три часа, докато бъде извършен първоначален оглед на мястото на инцидента.

bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 19.01.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Катастрофата е станала около 7 и половина тази сутрин на последния завой до село Приселци. Лек автомобил, управляван от 61-годишна жена, се блъска челно в автобус, превозвал 25 деца до училището в Приселци. Колата вероятно се е завъртяла няколко пъти и се е ударила в автобуса - това е разбрал съпругът на загиналата, след като го повикали на мястото на катастрофата.

Енчо Дянков: Пътят е хлъзгав. Аз не търся вина в някой друг, но реално пътят тук няма нормална поддръжка. Аз снощи се прибирах в 10 и половина, колите на чистотата, тия, които чистят, въртят на Харамията от града долу, въртят на Харамията и обратно. Пътят тук е както са минали сутринта и това е. Това не е нормално при положение, че толкова средства се хвърлят за това нещо и..."

На всички деца, свидетели на катастрофата, ще бъде оказана психологическа помощ. Според дежурния лекар трите деца, прегледани в болницата, са били повече уплашени, отколкото контузени. Процесуално-следствените действия продължават и след изтеглянето на автомобила от мястото на катастрофата. Следствието ще уточни всички причини, довели до навлизането на колата в насрещното движение и удара ѝ в автобуса, като състоянието на пътя най-вероятно ще е една от тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова програма на ООН за бежанците и мигрантите
Нова програма на ООН за бежанците и мигрантите
Четвърти ден авария остави русенско село без вода
Четвърти ден авария остави русенско село без вода