НОВИНИ

Борисов на последното заседание в МС: Пожелавам успех на следващото правителство

Кабинетът "Борисов 2" днес се събра за последно преди в петък служебният кабинет да влезе в правомощията си. В началото на заседанието премиерът в оставка Бойко Борисов отчете бюджетен излишък от 1 милиард лева към края на януари. От началото на 2017-та размерът на минималната работна заплата е 460 лв, реши Министерският съвет. Размерът й е увеличен с 9 процента и половина спрямо миналата година. Правителството определи размера на линията на бедност за страната за 2017 г. Тя ще бъде 314 лв., което е с 14 лв. повече в сравнение с миналата година.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
19:40, 25.01.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

29 редовни и 13 извънредни точки имаше в днешния дневен ред на последното заседание на кабинета "Борисов".

Повторното одобрение на правителствените постановления за новия размер на минималната работна заплата и прага на линията на бедност за 2017 се наложи, защото предишния път решенията не бяха минали през Съвета за тристранно сътрудничество, както се изисква по закон.

В точките днес беше включен и проект за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на военното министерство, както и увеличаване на финансирането по националната програма за саниране на 2 милиарда лева.

Бойко Борисов - министър-председател в оставка: Направихме доста, сигурно можеше и повече, да пожелаем успех на следващото правителство. В петък ще стане смяната, така че имайте готовност. Излишъкът ще достигне милиард, така че бих приел с радост всякакви оценки от нашите опоненти, ако постигнат нашите резултати.

Единствено регионалният министър Лиляна Павлова слезе пред медиите след заседанието, за да отговори на поредните нападки на левицата, че автомагистрала "Тракия" прилича на лунен пейзаж.

Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка: Ако ползваме тяхната космическа терминология, мисля, че е време да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими.

Двете правителства с премиер Бойко Борисов достроиха 3 магистрали и направиха много нови пътища, посочи още министър Павлова. За отворените дупки на "Тракия" обясни, че са на старите участъци и вече са запълнени. Всички други критики на БСП за магистралите и пътищата в страната тя нарече опити за предизборно омаскаряване на регионалното министерство и Пътната агенция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Да, България все още дебатира евентуално коалиране
Христо Иванов: "Да, България" все още дебатира евентуално коалиране
Соломон Паси поздрави Радев за изключителния му избор за служебен премиер
Соломон Паси поздрави Радев за изключителния му избор за служебен премиер