НОВИНИ

Има ли интегриран градски транспорт във Варна

Автоматите за билети и информационните табла във Варна не работят. Те са част от европейския проект за интегриран градски транспорт, който вече е приключен по документи. В него бяха вложени над 114 миилона лева, но варненци все още не са се възползвали от предимствата на високотехнологичната система в градския транспорт.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Елена Георгиева
16:30, 27.01.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Пет години след обявяването на най-големия европроект през последните години в града повечето варненци са разочаровани от крайния резултат.

“Дадоха се много пари и нищо не се направи. Видяхте ги, едни сандъци сложиха в рейсовете, само пречат и вече са развалени, сложиха GPS-и и половината не работят. Варна Трафик рейса го дава, че е тук, а той вече е във Виница.”

„За мен също ще бъде по-лесно да пътувам без кондуктор, който постоянно трябва да се провира между всички хора.“

След подписването на проекта през 2012-а автопаркът беше обновен, бяха поставени информационни табла и автомати за билети. Но и след две удължавания на крайния срок те още не работят. Ръководителят на проекта Биляна Якова отказва коментар, а проектът е приключен според доклад, представен в транспортната комисия.

Добромир Джиков – председател на Комисията по транспорт, Общински съвет-Варна
“От тук нататък проектът няма задължения по реализацията на тези дълготрайни материални активи.”

Оказа се, че автоматите все още чакат фискализация, скоростното трасе всъщност е старата бус лента, а обещанията са билетната система да заработи до средата на идния месец.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Напусна ни народната певица Бойка Присадова
​Напусна ни народната певица Бойка Присадова
Какво свърши 43-то Народно събрание
Какво свърши 43-то Народно събрание