НОВИНИ

АБВ: Да се възстановят трудовите войски като превенция на битовата престъпност

Партия АБВ предлага да бъдат възстановени трудовите войски за мъже, които нямат основно образование и са навършили 18 години. Това съобщи във Велико Търново председателят на партията Константин Проданов. Той отбеляза, че това е една от мерките за превенция и справяне с битовата престъпност, тъй като основните извършители на битови престъпления са хора без образование и без умения, които влизат в криминалния контингент за да се препитават.

bnt avatar logo
от БТА
14:14, 05.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
абв възстановят трудовите войски превенция битовата престъпност

От партията имат програма за промяна на данъчната система, посочи Проданов. Предвижда се съотношението между косвени и преки данъци да бъде променено, а ДДС върху стоки от първа необходимост, лекарства и книги да бъде със ставки между 10 и 15 процента.

От партията смятат, че държавата трябва да бъде стратегически инвеститор във високотехнологични производства, които носят добавена стойност и дават перспектива за развитие. Проданов коментира, че коалицията с "Движение -21" е лявоцентриски блок, който ще защитава хората на наемния труд от експлоатация и бедност.

Съставянето на листите ще бъде съобразено с хората, които представляват двете партии във всеки район. Отношенията на коалицията с БСП ще бъдат изцяло на принципна основа, тъй като в програмите на двете формации има съществени различия, отбеляза Проданов.

Основни политически опоненти в предизборната кампания ще бъдат ГЕРБ, десните формации и партията на Веселин Марешки, подчерта председателят на АБВ. Според заместник-председателя на партията Марин Киров от 15 януари до днес, в партията са се записали 600 нови членове.

"Налице е вълна от очаквания и задоволство, след избора на ново ръководство на АБВ", посочи Киров. По отношение на външната политика, от партията коментираха, че водещ трябва да бъде отговорът на въпроса "какво е изгодно за България, а не какво казано от вън да изпълним".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синът на нападателя срещу клуб Рейна в Истанбул може да е отвлечен в Иран
Синът на нападателя срещу клуб "Рейна" в Истанбул може да е отвлечен в Иран
Конгресът на БСП ограничи до три мандатите на депутатите от партията
Конгресът на БСП ограничи до три мандатите на депутатите от партията