Церемонията по раздаването на 59-ите музикални награди "Грами" се превърна в пълен триумф на Адел. Британската певица спечели във всички пет категории, в които беше номинирана, включително големите награди за албум и песен на годината. В емоционална реч, Адел заяви, че не тя, а Бионсе е трябвало да спечели приза за най-добър албум. Самата Бионсе пък направи впечатляващо шоу, при това в напреднала бременност. Певицата си тръгна и с три статуетки. Посмъртно с четири награди "Грами" беше отличен и Дейвид Бауи.


© БТА

Британската дива спечели "Грами" в три от четирите най-престижни отличия - за албум на годината ("25"), за запис на годината и за песен на годината ("Hello").

Адел нямаше как да бъде номинирана за последната награда от т. нар. голяма четворка - за най-добър нов изпълнител.

Британската звезда взе "Грами" във всички 5 категории, в които бе номинирана. Останалите две бяха за най-добър вокален албум ("25") и за най-добро поп соло изпълнение ("Hello").

Адел победи голямата си съперничка, Бионсе, във всичките три основни категории, в които двете се конкурираха. Така тя повтори постижението си от 2012 г., когато също взе "Грами" за албум, песен и запис на годината.

Американската поп икона се утеши с общо четири "Грами".

Адел използва своята реч, за да изрази възхищението си от Бионсе и да използва суперлативи по адрес на нейния албум "Lemonade".

"Начинът, по който карате да се чувстват моите приятели, да се чувстват моите чернокожи приятели, е вдъхновяващ", се обърна британската дива към американската поп икона.

Дейвид Бауи беше удостоен посмъртно с пет награди "Грами"

Дейвид Бауи беше удостоен посмъртно с пет награди "Грами"

Дейвид Бауи получи посмъртно пет награди на церемонията по връчването на 59-ите музикални награди "Грами". Пищното събитие се провежда в Лос Анджелис.