НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Диего Луна ще се бори с образ на Пачино, БГ изложба по време на филмови британски страсти, "Психо" в Сатирата, "Ролинг Стоунс" в програмата на София Филм Фест.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:39, 18.02.2017
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Братя Коен се заеха със сценария на новия "Скарфейс". Първият образ се появява през 1932-ра, 50 години по-късно магьосникът Пачино грабва вниманието, сега е избран Диего Луна. Той ще се справи подобаващо, няма съмнение.
И Албена Павлова грабна оръжие. Налага й се заради „Психо” - ексцентричната английска комедия. В Сатирата усилено репетират, под режисурата на Николай Младенов, защото премиерата е в понеделник. Героите се събират в една обикновена на пръв поглед клиника. Един тривиален изпит за нова секретарка, гарниран с неочаквана инспекция, ревност, съмнения и куп недоразумения прави картината наистина психо.

В интересна лондонска компания художникът Панчо Малезанов подреди новата си изложба. Художникът продължава линията на необикновените автопортрети - с возила, а не собствения си образ. Казват, че колата издава характера, така че по картините ще ги познаете. Към тях се присъединиха и представители на фауната, също заели човешки елементи. Докато Панчо Малезанов подреждаше изложбата и посрещаше зрители, зад сградата на посолството, в което е галерията, нетърпеливи кинофенове си приготвяха легла на тротоара. От другата страна пък кипи строеж за филмовото дефиле на БАФТА. Всичко това умело запечатано от художника. А автопортретите спечелиха специалното внимание на култова марка возила. Избрана картина ще краси автосалона от 1 март.
"Оле, Оле, Оле - Пътуване през Латинска Америка" - заглавието издава героите и мястото, а за емоцията може сами да се досетим. Филмът на Пол Дъгдейл проследява турнето на легендите в Латинска Америка. Мега концертите се редуват с откровения, а акцентът очаквано е върху историческия концерт на "Стоунс" в Хавана, с милион и двеста хиляди зрители. Няма как да не е различно усещането в суперпознатите класики. На феста ще попътуваме в тази посока.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичани са използвали 20% повече топлинна енергия през януари
Столичани са използвали 20% повече топлинна енергия през януари
Биолози откриха капсулирани форми на живот на 50 хиляди години
Биолози откриха капсулирани форми на живот на 50 хиляди години