НОВИНИ

Обезопасяват главен път Е-79 в района на Кресна през март

В началото на март започва обезопасяването на главен път Е-79 в района на град Кресна. Това уверение е получил кметът - Николай Георгиев, от Агенция "Пътна инфраструктура". От Пътна полиция пък са поели ангажимент да поставят и видеокамера близо до най-натоварената пешеходна пътека в града.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
17:49, 18.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
обезопасяват главен път района кресна март

До това решение се стигна, след като само преди около месец жителите на Кресна блокираха главния път за около един час. Тогава хората излязоха на мирен протест, за да покажат недоволството си от това, че шофьорите карат в населеното място с висока и несъобразена скорост.

Евелина Иванова, жител на град Кресна:
„Не спазват ограниченията за населени места и точно заради това това е причината, поради която стават произшествията тук."
Кирил Адамов, жител на Кресна:
„Тука съм на 100 процента, за да се направи, да се сложи светофар, да се регулира със светофар."
Станчо Пандов, жител на град Кресна
„Тука станаха много жертви на пешеходната пътека. Тоя там квартал е богат на деца и всичко от тука минава директно за училището."

Само за последните две години при пътни инциденти в общинския град са загинали петима жители, а над 10 са били ранените.

Единствената и най-натоварена пешеходна пътека в град Кресна свързва квартал "Мураска" с другата част на града, където се намира и училището. Ежедневно по нея преминават и много ученици.

Николай Георгиев, кмет на община Кресна
„Общината е взела мерки, като сутрин и следобед поставяме човек от общинската администрация с палка, с отразителна жилетка да преминават децата спокойно".

Видеокамерата на пътната полиция ще бъде монтирана близо до натоварената пешеходна пътека в центъра на града. Обезопасяването на трасето от международния път в район на Кресна се очаква да приключи в рамките на един месец при добри метеорологични условия, уточниха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският ансамбъл със сребро от Москва
Българският ансамбъл със сребро от Москва
Връща ли се призракът на Грекзит?
Връща ли се призракът на Грекзит?