НОВИНИ

Няма сериозни нарушения на обществения ред при провеждането на "Луковмарш"

СДВР предприе допълнителни мерки за сигурност във връзка с прекратяване на днешното факелно шествие в София в памет на ген. Христо Луков, съобщи на БТА Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

bnt avatar logo
от БТА
23:25, 18.02.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
сериозни нарушения обществения ред провеждането луковмарш

На подходите към сборния пункт служители на реда установиха множество хора, употребили алкохол и носещи забранени предмети, които не са допуснати до участие.

На територията на София са установени и чужди граждани, за пристигането на които е получена информация по линия на международното полицейско сътрудничество. При извършена проверка у тях са намерени маски, ножове и други забранени предмети. Част от чужденците са криминално проявени за хулигански действия и за участие в групи, занимаващи се с неонацистка пропаганда.

След издаване на заповед от Столичната община за прекратяване на шествието, организаторите предприеха действия за изпълнението й. Събралите се участници се насочиха към крайната точка на проявата, съгласувана от СО.
При придвижването им по маршрута не са допуснати инциденти и нарушения на обществения ред.

В охраната на реда, гарантиране на сигурността и за безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на шествието се включиха и служители на Дирекция "Жандармерия" и на ОДМВР - Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почитаме Апостола на свободата Васил Левски
Почитаме Апостола на свободата Васил Левски
Около 160 000 демонстранти в Барселона поискаха Испания да приеме повече бежанци
Около 160 000 демонстранти в Барселона поискаха Испания да приеме повече бежанци