НОВИНИ

Иван Евстатиев остава в ареста

Районният съд в Пловдив назначи нова тройна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза за състоянието на обвинения в изнасилване Иван Евстатиев. Екскметът на Пазарджик и Стрелча е с влошено здравословно състояние, съобщи неговият адвокат Ташкена Колчева. Магистратите уважиха искането на защитата за експертиза, но оставиха Евстатиев в ареста до произнасянето на вещите лица.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
18:20, 07.03.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Целта на експертизата е да прецени дали Иван Евстатиев е в състояние да взема участие в съдебния процес. От една седмица той е в следствения арест в Пловдив, а за да бъде извършено изследването от психиатър и двама психолози, Евстатиев ще бъде настанен в Центъра за психично здраве в града.

Ташкена Колчева – адвокат на обвиняемия
"Вижда се явно по поведението на Евстатиев и по неговия лицеизраз, че този човек в момента не е добре. Ние не сме сигурни като негова защита, че той е в състояние да отговаря в този процес в момента."
Иван Грошев – адвокат на пострадалата
"Смятам, че това се прави със следната спекулация - да се отлага във времето, за да може да се извоюва мярката му за неотклонение да бъде променена."

Експертизата за състоянието на Евстатиев трябва да е готова до 25 април, за когато е насрочено следващото съдебно заседание. Тогава отново ще бъдат разпитани и двете поемни лица и съдебният медик, изготвил заключението за пострадалото момиче веднага след повдигане на обвиненията в изнасилване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2017:Костадин Марков, Реформаторски блок - Глас народен
Избори 2017:Костадин Марков, "Реформаторски блок - Глас народен"
Работниците от русенската корабостроителница без заплати от 3 месеца
Работниците от русенската корабостроителница без заплати от 3 месеца