НОВИНИ

"Белгийският крал" ще открие "София филм фест"

Остават два дни до началото на 21-вото издание на "София филм фест". Кинофорумът ще бъде открит на 9 март с българската премиера на копродукцията между Белгия, Холандия и България "Белгийският крал". Филмът почти изцяло е заснет у нас. Един от режисьорите на филма Джесика Удуърт вече е в България.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
22:30, 07.03.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
белгийският крал открие софия филм фест

"Белгийският крал" всъщност е пародия на документален филм, разказващ за своенравен монарх, който предприема авантюристично пътешествие през Балканите на път към своето разпадащо се кралство. В главната роля е актьорът Петер Ван ден Бегин.

Джесика Удуърт - режисьор: Филмът е вдъхновен от толкова много и различни неща. Сред тях и историята с изригването на онзи исландски вулкан, която постави в безизходица много хора, включително естонският премиер, който се оказа блокиран в Истанбул. Така всъщност се роди образът на този белгийски крал, който се сблъсква с всевъзможни предизвикателства на Балканите по пътя към дома.

Във филма се радваме и на сериозно българско участие. Нина Николина играе народната певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал, а Валентин Ганев е зам.-шефът на турските тайни служби.

Валентин Ганев - актьор: Изумителни режисьори, които умеят да създават такъв климат и такова усещане у хората, които работят заедно с тях, така че те да се чувстват съавтори на цялото.
Нина Николина - певица: Хубавото е, че ми се падна първата роля в киното да бъда себе си, което беше лесната част, а още по-приятната я създадоха режисьорите и целият екип.

В "Белгийският крал" таланта си показват и певици от "Мистерията на българските гласове", "Филип Кутев", квартет "Славей", които влизат в ролята на фолклорния състав "Черноморски сирени".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уикилийкс с разкрития за ЦРУ (обновена)
Уикилийкс с разкрития за ЦРУ (обновена)
Американската търговска камара с препоръки към бъдещия кабинет
Американската търговска камара с препоръки към бъдещия кабинет