НОВИНИ

Ученик разпръсна препарат за отпушване на канали в класната стая

Петокласник от Спортното училище във Варна е пръснал препарат за отпушване на канали в класната стая. Част от веществото е попаднало върху дрехите и ръцете на някои от децата. Един ученик е получил леко зачервяване и е прегледан от лекар, други пострадали няма.

bnt avatar logo
от БНТ
11:54, 08.03.2017 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Инцидентът е станал сутринта, в междучасието между първия и втория учебен час.

Евелина Янчева, директор на Спортно училище "Георги Бенковски"-Варна: "Повикани са родителите на детето, което е закупило препарата. То самото не можа да обясни защо го е направило. В мен е самата опаковка, на която е отрязано само малко ъгълче. Тя е почти пълна."

Децата от класа, върху които е попаднало част от веществото, веднага са изпратени в лекарския кабинет на училището.

Евелина Янчева-директор на Спортно училище "Георги Бенковски"-Варна: "За да няма някакви повече инциденти решихме децата да се изкъпят по препоръка на медицинското лице."
Юлия Николова-медицинска сестра в Спортно училище "Георги Бенковски"-Варна: "Имаме късмет, че не е сложена вода или някаква друга течност, защото положението щеше да бъде по-сериозно, или пък да е попаднало в устите им."

За случилото се семействата на децата са уведомени веднага. Детето, разпръснало веществото, досега не е имало подобни прояви.

Стела Димитрова-класен ръководител на 5 "А" клас в Спортно училище "Георги Бенковски"-Варна: "Това му е първа проява, не е лош, като характер, но просто се е подвел."

Педагогическият съвет в училището ще определи какво да бъде наказанието за 11-годишното момче, пръснало каналин в класната стая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигурени са 1,8 млн лв. за стипендии и финансово подпомагане на талантливи деца
Осигурени са 1,8 млн лв. за стипендии и финансово подпомагане на талантливи деца
Протест на земеделци и животновъди от благоевградска област
Протест на земеделци и животновъди от благоевградска област