НОВИНИ

Жена с мъжка професия осигурява работа на десетки мъже

Жена от Благоевград развива успешно строителен бизнес. Ръководи със замах обекти не само в Благоевградско, но и в цяла България. Работи тежката работа с усмивка на лицето, и доказва, че няма прегради пред майка, готова да се грижи за многодетно семейство. Не се притеснява от типично мъжката професия и се гордее, че е успяла да се наложи в този бизнес, осигурявайки работа на десетки мъже.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Десислава Малинова
17:00, 08.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Янка Новоселска упражнява бояджийската професия вече 20 години. Ръководи успешно собствена фирма вече 10 години, а поръчките ѝ непрекъснато растат .

Янка Новоселска
„Тежка, но доходна, нали. Средствата не са достатъчни, да изхранваш едно семейство и да покриваш разходите за един нормален живот. Затова съм избрала по-тежкото, но да набавя на децата, това, което е необходимо”

Редом до мъжете, Янка шпаклова и боядисва при това с огромно удоволствие. Намираме я на поредния обект, улисана в работа и забравила за днешния празник.

Янка Новоселска
„Имало е моменти, след завършване на обекта, колко красиво е станало, и си заставаш и си мислиш : Това аз ли го направих?”

Янка обяснява значението на думата „майка” и в строителството.

Янка Новоселска
„Майките са водещи, нали. Майката е водещо перо, тук, в гипсовата мазилка. И в едно семейство майката също е водеща.

След приключване на поредния работен ден, Янка съблича строителния гащеризон и се захваща вечер с домакинската работа, защото вкъщи я чакат съпруг и четири деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов случай на агресия на дете в училище
Нов случай на агресия на дете в училище
Предизборен диспут за развитието на Югозападна България през следващите 4 години
Предизборен диспут за развитието на Югозападна България през следващите 4 години