НОВИНИ

Засилен интерес към билковите продукти

Българинът все по-често избира да се лекува с народна медицина и търси билковите продукти пред традиционните лекарства. Това показват наблюденията на фармацевти от Благоевград. Билковите борси у нас предлагат богато разнообразие от смеси, тинктури, мехлеми и хранителни добавки.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
07:54, 10.03.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Ангелина Попова работи като фармацевт вече 55 години. В аптеката си предлага различни билкови комбинации и екстракти, както за различни болести, така и за профилактика на заболяванията. Признава, че пазарът е залят от продукти.

Ангелина Попова, фармацевт: “Tези природни дарове не случайно Бог ни ги е дал. Той ни ги е дал да ни помагат”

Попова е убедена в полезните свойства на билките и самата тя от години приготвя различни кремове на основата на ценните растения от природата.

Ангелина Попова, фармацевт: „Това е например, билката Айва жива, на която корените се ползват. Ние от нея приготвяме крем, който е много ефикасен при артрозите”.

Хората се доверяват предимно на фармацевта в аптеката, който от своя страна трябва да гарантира за качеството на билковия продукт, твърди Попова.

Веско, клиент: „Взимам това, което ми препоръчат фармацевтите. Имам им доверие.”
;

Фармацевтът признава обаче, че лекарите сравнително рядко предписват на пациентите билкови препарати.

Ангелина Попова, фармацевт: „Всички производители имат сертификат, няма случайни неща, в това което предлагаме, така че могат да бъдат спокойни хората”.

Ангелина Попова съветва потребителите да използват само билкови препарати, закупени от аптека, което гарантира произхода им и безопасната им употреба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две дами с нестандартно хоби - варят домашна бира
Две дами с нестандартно хоби - варят домашна бира
В Горно Хърсово събират средства за ремонт на вековна църква
В Горно Хърсово събират средства за ремонт на вековна църква