НОВИНИ

Sofia Fashion Week показа модните акценти пролет-лято

Най-мащабното модно събитие у нас Sofia Fashion Week пролет-лято 2017-та очарова почитателите на красотата и стила с атрактивни ревюта и любопитни гости. Кои бяха акцентите по време на форума - вижте в репортажа на Андреа Драганова.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:14, 25.03.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Sofia fashion week се доближава все повече до прочутите световни седмици на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон и Париж.

Тази година всички гости имаха възможност да посетят първата модна улица в България. Докато вътре дефилираха манекенките, на Sofia Fashion Street бъдещите абитуриенти можеха да изберат подходящ тоалет за бала.

Проф. Любомир Стойков: Sofia Fashion Street се утвърждава наистина като най-мащабното модно събитие в България и то безспорно вече и с четвъртата си емисия дава шанс на създателите на облекла, на производителите на дрехи и аксесоари, на български и на чуждестранни дизайнери да покажат своите най-нови произведения, своите най-нови послания.

Трикратният носител на "Златна игла" на Академията за мода Евгения Живкова беше специален гост и откри първата вечер на модния форум. Тя представи "колекция пролет-лято 2017". Моделите са жизнерадостни, а основните цветове са бяло, екрю и черно. Дизайнерката залага на флорални принтове, апликации на цветна дантела върху плътна коприна и комбинация между райе, точки и цветя в бяло и черно.

Евгения Живкова - дизайнер: Вдъхновяват ме свежите тонове на лятото и мисълта за лято, за пролет, за нещо ново, което се ражда през този сезон и се надявам тези нови така по, бих казала, младежки модерни облекла да се харесат както на дамите, така и на по-млади момичета и мисля, че за всички ще има по нещо.

Най-новите си творения показаха и носителите на Златна игла София Борисова и Мариела Гемишева, както и майстори на изискания стил и официалната мода като Христо Чучев, Стоян Радичев, Поля Кинова.

Христо Чучев - дизайнер: В най-новата ми колекция естествено ще видим преди всичко красота! Хубави, изящни, пищни рокли, както и рокли, които подчертават женската красота.

На подиума в София излязоха едни от големите световни брандове в модата, а за четвърти път на Sofia Fashion Street се изявиха и български студенти по моден дизайн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизвикателството да пишеш стихове на латински
Предизвикателството да пишеш стихове на латински
170 държави ще изключат осветлението в Часът на Земята
170 държави ще изключат осветлението в "Часът на Земята"