НОВИНИ

75 блока в Стара Загора са със стартирали дейности по програмата за саниране

Сто старозагорци посрещат зимата в обновен и саниран блок, който беше осветен днес. Те вече са платили първите си по-ниски сметки за ток. Днес при тях беше министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Водосвет отслужиха свещеници от храм "Света Богородица".

блока стара загора стартирали дейности програмата саниране
bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 11.11.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

"Благодаря на кмета Живко Тодоров и неговия екип за партньорството. Стара Загора е двигател на много проекти, които реализираме заедно", каза министър Павлова.

75 блока в Стара Загора са със стартирали дейности по програмата за саниране, отбеляза Лиляна Павлова. Тя благодари и за доверието на хората от блока, които не са се поддали на антикампанията и заплахите, че ще им вземат апартаментите.

В Стара Загора са инвестирани над 100 млн. лева по проекти за облагородяване на градската среда, за нови автобуси, междублокови пространства, ремонти на ясли и детски градини, припомни зам.-кметът Йордан Николов.
Нови 55 млн. лв. се очакват по проекти за инфраструктура, образование, транспорт и градска среда.

Министър Лиляна Павлова съобщи, че за подкрепа на бизнеса е подписано финансово споразумение с Фонда на фондовете (Фонд мениджър на финансовите инструменти в България) на стойност 370 млн. лв. Очакваме креативни идеи, които да подрепим, заяви тя.

Със средствата ще се инвестира в проекти за подобряване на градската среда, за туристически и спортни атракции, както и за всякакъв вид производства и други и ще се разкрият нови работни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Погребват Бисер Киров до дъщеря му в родопското село Чокманово
Погребват Бисер Киров до дъщеря му в родопското село Чокманово
Опасни шахти по новото „Банско шосе“
Опасни шахти по новото „Банско шосе“