НОВИНИ

Избирателите на ДПС показаха политическа зрялост и отговорно поведение

В Кърджали избирателите на ДПС за пореден път са показали своята политическа зрялост и национално отговорно поведение. Това каза в студиото на "Денят започва" кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис.

bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 04.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

ДПС отстъпи мястото си на трета политическа сила на последните парламентарни избори за първи път след 2001 година. Броят на депутатите от Движението за права и свободи ще бъде под 30. Избирателният район Кърджали се оказа арена на сблъсъка между ДПС и ДОСТ. Там един срещу друг се изправиха двамата лидери - на ДПС Мустафа Карадайъ и на ДОСТ - Лютви Местан.

Каква е равносметката на партията на предсрочните парламентарни избори коментира кметът на Кърджали Хасан Азис.

"На тези избори като че ли се случи онова, което всички очакваха. Всяка една от политическите партии постигна в по-голяма или в по-малка степен своите цели и задачи, които си бяхме поставили - с малки изключения, разбира се. За нас тези избори се превърнаха в едно политическо прочистване на политическата система в нашата страна - политическо прочистване от бутафорните партии в България, които се появиха, от партиите-антиподи, които се появиха, и политическо прочистване на системата от партии, които в никаква степен не кореспондират с националните интереси и с очакванията на избирателите в нашата страна", коментира той.

По думите му в Кърджали избирателите на ДПС за пореден път са показали своята политическа зрялост и национално отговорно поведение. Той беше категоричен, че политическите партии и обществеността трябва да направят новия прочит на мястото и ролята на Движението за права и свободи в една нормална политическа система, към която всички ние се стремим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски гражданин от централноазиатски произход е заподозрян за атентата в метрото
Руски гражданин от централноазиатски произход е заподозрян за атентата в метрото
Американски тийнейджър призна, че е планира покушение срещу папа Франциск
Американски тийнейджър призна, че е планира покушение срещу папа Франциск