НОВИНИ

БНТ 2 организира Великденски базар в парка "Заимов"

Великденски базар с български яйца, козунаци и млечни продукти организира кампанията на БНТ2 "Купувам българско". Днес и утре в парка "Заимов" може да опитате продукти, директно от щандовете на утвърдени български производители. Базарът се организира в партньорство със Столичната община и Съюза "Произведено в България".

bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 08.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Пресни яйца, козунаци, кисело мляко и кашкавал от български производители ви очакват на базара в парка "Заимов". Само тук може да намерите произведено в ботевградското село Рашково био козе сирене, с 4 лева по-евтино от цената му в магазините.

Стефка Петрова - производител от село Рашково: Ние притежаваме регистрирана мини мандра, в която произвеждаме малки количества бутиково сирене с високи качества и го продаваме на подбрани клиенти, които знаят качеството на сирене и ни търсят от всякъде вече.

Докато потребителите опитваха продуктите и се информираха къде и как са произведени, най-старата формация в България - ансамбъл "Средец" се погрижи за доброто настроение. А първите, които дойдоха на базара, получиха по едно великденско яйце с логото на БНТ 2, подарени лично от репортерите и водещите на телевизията.

Да се купуват български продукти призоваха и партньорите на инициативата - Столичната община и Съюза "Произведено в България".

Пламен Грозданов - изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България": 90% от българите предпочитат и желаят да имат на масата си български продукти и точно затова си подадохме ръка с БНТ.

Великденският базар в парка "Заимов" ще работи и утре от 10 до 8 вечерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нотариалната камара с идеи срещу кражбата на фирми
Нотариалната камара с идеи срещу кражбата на фирми
Заподозреният за нападението в Стокхолм е 39-годишен узбекистанец
Заподозреният за нападението в Стокхолм е 39-годишен узбекистанец