Великденски базар с български яйца, козунаци и млечни продукти организира кампанията на новините на БНТ 2 "Купувам българско". Днес и утре в парка "Заимов" може да опитате и да си купите продукти директно от щандовете на утвърдени български производители. Базарът се организира в партньорство със Столичната община и Съюза „Произведено в България“.

Стотици хора дойдоха на Великденския базар в парка "Заимов", за да опитат и да си купят български яйца, козунаци и млечни продукти директно от производителите. Цените на някои млечни продукти са по-ниски от тези в големите търговски вериги, а качеството по-високо. Вкусът се хареса много от клиентите днес. Щандовете вече са почти празни, защото повечето продукти се изкупиха, но не се притеснявайте, утре производителите отново ще са заредили.

Пресни яйца, козунаци, кисело мляко и кашкавал от български производители ви очакват на базара в парка "Заимов". Само тук може да намерите произведено в ботевградското село Рашково био козе сирене, с 4 лева по-евтино от цената му в магазините.

"Ние притежаваме регистрирана мини мандра, в която произвеждаме малки количества бутиково сирене с високи качества и го продаваме на подбрани клиенти, които знаят качеството на сирене и ни търсят от всякъде вече", каза Стефка Петрова, производител от село Рашково.

Докато потребителите опитваха продуктите и се информираха къде и как са произведени, най-старата формация в България ансамбъл "Средец" се погрижи за доброто настроение. А първите, които дойдоха на базара получиха по едно великденско яйце с логото на БНТ 2, подарени лично от репортерите и водещите на телевизията.

Да се купуват български продукти призоваха и партньорите на инициативата Столичната община и Съюза "Произведено в България".

"90% от българите предпочитат и желаят да имат на масата си български продукти и точно затова си подадохме ръка с БНТ, за да предложим в тези два прекрасни дни истински, прекрасни продукти, които обикновено са на масата на Великден", каза Пламен Грозданов, изпълнителен директор на Съюз "Произведено в България".

"Смятам, че това наистина е част от мисията на една обществена телевизия - да подкрепя родното производство, родния бизнес и смятам, че оттук нататък това само ще се развива от телевизията", каза Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

Великденският базар в парка "Заимов" ще работи и утре от 10 до 8 вечерта.

Подробности за производителите може да намерите на сайта на БНТ 2 и в туристическите информационни центрове на Столичната община. Базарът ще работи и утре от 10 до 8 вечерта. Не пропускайте да си купите български яйца, козунаци, месо и млечни продукти за Великден!