Първите бюлетини за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент тръгнаха към районните избирателни комисии в страната. Тази сутрин под охрана камионите, натоварени с изборните книжа, потеглиха от печатницата на БНБ.

Повече от 7 млн. бюлетини за България и над 200 000 за чужбина, трябва да се доставят на избирателните секции до 21 май. Материалите предназначени за гласуване зад граница вече са предадени на външното ни министерство още на 12 май, а от днес започна и транспортирането на първите за страната.

Станислав Теофилов, зам.-директор на дирекция "Жандармерия": До момента, в който бюлетините бъдат поставени в помещенията, които са предварително определени, с тях ще има непрекъснато охрана.

Не се предвижда промяна в движението. така че да няма затруднения за гражданите, но в същото време искаме да гарантираме сигурност по транспортирането на материалите.

За да гарантират сигурността, по време на транспортирането и съхраняването на бюлетините, проверки ще правят и от ЦИК.

Александър Андреев, говорител на ЦИК: В процеса на предаването на районните избирателни комисии съответно тръгването и на камионите, ние ще направим нашите проверки, съгласно нашето решение, затова сме тук."

Освен с хартиените бюлетини, на тези избори ще имаме опция да избираме дали да упражним своя вот и чрез машинно гласуване. Необходимите за евроизборите 3300 машини вече са осигурени и се съхраняват на склад.

Бюлетините за евровота тръгват към секциите в страната

Бюлетините за евровота тръгват към секциите в страната

Тази сутрин те ще бъдат изнесени от печатницата на БНБ и конвоирани от специална полицейска охрана ще достигнат до съответните градове. На 26 май ще г...