НОВИНИ

Оранжев код за снеговалеж и вятър в София

77 снегорина работят в София. Обработката на пътните платна е започнала от 4 часа през нощта в планинските райони като Витоша и Панчарево, съобщи пресцентърът на Столична община.

bnt avatar logo
от БТА
09:06, 16.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Оранжев код за снеговалеж и вятър в София

Екипи на фирмите, ангажирани със снегопочистването на София, Столичният инспекторат и екипи на звеното за аварийно-спасителни дейности са ангажирани с почистването на града.

В момента се работи в районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Люлин, Връбница, Нови Искър, Банкя. Приоритетно се обработват улици и булеварди, по които се движи обществения градски транспорт, Южната дъга на Околовръстен път, както и основни улици в районите на София, опасни и стръмни участъци, мостове.

Градският транспорт се движи нормално по маршрутите си.

За София е обявен оранжев код със снежна покривка между 15 и 20 сантиметра при силен вятър. Призоваваме шофьорите да използват автомобилите си само оборудвани за движение при зимни условия, както и да карат със съобразена скорост и да спазват дистанция.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Аржентина ще дарява заплатата си на благотворителна организация
Президентът на Аржентина ще дарява заплатата си на благотворителна организация
Поход до Черни връх По стъпките на Алеко
Поход до Черни връх "По стъпките на Алеко"