НОВИНИ

Приключи срещата между ГЕРБ и Обединените патриоти

След като се срещнаха с президента Румен Радев, Обединените патриоти се срещнаха с ГЕРБ. Срещата продължи повече от два часа и половина. Владислав Горанов заяви, че окончателният вариант на споразумението ще стане факт евентуално на 4 май. Все още се обсъждат всички подробности и детайли около споразумението.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:27, 24.04.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Владислав Горанов: В един момент трябва да се заговори за имена и пропорции, но няма да е днес. Вероятно през следващата седмица, ще може и този разговор да се води, но на този етап сме на финала, макар и не завършено на текстовете, свързани с коалиционното споразумение, механизма на управление, технологията на упражняване на властта и как се действа при кризисни ситуации, ако можем да обобщим.

До този момент е ясно само името на бъдещия премиер- Бойко Борисов. Не е ясно нито едно име на министър, зам.-министър или вицепремиер. Красимир Каракачанов заяви, че искат това споразумение да бъде нещо като конституция, за да може да се управлява 4 години, затова подробно и детайлно се обсъждат всички точки по това споразумение.

Красимир Каракачанов: Не сме делили нищо, както беше казано, към момента обсъждахме днес коалиционното споразумение. Искаме това да бъде един основен документ, нещо като Конституция, върху която да стъпят нашите взаимоотношения през следващите четири години и това е по-важно, имайки предвиди някои грешки или пък прецеденти, които се случваха в предишни коалиционни споразумения, затова към момента, съвсем откровено го казваме, към момента буквално до сегашния момент, персонални назначения, т.е. имена за съответни ресори не сме назовавали.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хората с увреждания се нуждаят от съвременна рехабилитация
Хората с увреждания се нуждаят от съвременна рехабилитация
Краставичките на Базел тръгнаха по релсите в София
"Краставичките" на Базел тръгнаха по релсите в София