8 души загинаха при 3 тежки катастрофи в страната, съобщиха от МВР.

Вижте прякото включване на Александър Марков.

Малко преди 15 часа край Плевенското село Брестовец лек автомобил с загубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, който пътувал за Ловеч. На място са починали четиримата пътници в автомобила - мъж, жена и две деца.

Край ловешкото село Микре загинаха двама души в катастрофа между 3 леки автомобила. Причините за жестокия инцидент все още се изясняват.

Жесток пътен инцидент стана и край Шумен. Жена и момиченце на 9 години загинаха на място в катастрофа на главния път Шумен -Карнобат. В болница в тежко състояние е шофьорът на лекия автомобил. Катастрофата е станала минути преди 12 часа. Лекият автомобил е искал да направи ляв завой.

Вероятно не е дал предимство на движещия се по главния път камион. Шофьорът е опитал да спре, но е повлякъл колата сто метра напред и се е обърнал. Водачът му беше изваден, след разрязване на шофьорската кабина. Докато го качваха в линейката, той обясни на полицията, че колата излязла изведнъж пред него. Трафикът по този път е много интензивен не само през почивните дни.