НОВИНИ

8 души загинаха при атаката в Ню Йорк, има и ранени

8 души загинаха при атаката в Ню Йорк, а 12 са ранени. Полицията задържа мъжа, който се вряза във велосипедисти и пешеходци. Той е от Узбекистан и е пристигнал в Съединените щати през 2010 година. Кметът на Ню Йорк определи атаката като терористичен акт.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:29, 01.11.2017
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Терорът отново удари Ню Йорк - в момент, когато градът се готвеше да празнува Хелоуин. Мъж с бял пикап се вряза във велосипедисти и пешеходци, а след това удари училищен автобус.

Жена: Видях мъжа. Видях колата. Държеше два пистолета. Беше страшно. Казаха ни да бягаме.



;

Атаката стана недалеч от Мемориала на жертвите от атентата през 2001 година. Все още никой не е поел отговорност за нападението. В пикапа е открита бележка, която свързва атаката с "Ислямска държава".

Шестима души са загинали на място, а двама са починали по-късно в болница. Сред жертвите има 5-ма аржентинци. Сред загиналите е и белгийка.

Американският президент нарече нападателя "много болен и ненормален човек".

Веднага след атаката Тръмп заповяда да се засили граничния контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това!", написа в Туитър американският президент.

;

Как изглежда Ню Йорк след нападението коментира Валентин Хаджийски, който живее в мегаполиса.

Вижте във видеото неговия свидетелски разказ.


;

Пистолети се оказаха фалшиви. Полицаи простреляха мъжа и го арестуваха. Той е 29-годишен гражданин на Узбекистан. В Съединените щати е от 7 години. Последно е живял във Флорида.

БИЛ ДЕ БЛАЗИО, кмет на Ню Йорк: Това, което знаем до този момент, е, че това е терористичен акт. Акт на страхлив тероризъм, а целта са били невинни хора. Знаем, че целта е била да сломят нашия дух. Но ние също знаем, че нюйоркачани са силни. Нашият дух никога няма да бъде сломен от действия, които целят да ни сплашат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Деня на народните будители
Отбелязваме Деня на народните будители
Да служа и пазя
"Да служа и пазя"