8 години затвор и кръвнина от 150 000 лева определи Бургаският окръжен съд за 16-годишния Иван Иванов. Той беше признат за виновен за убийството на 11-годишната Никол, намушкана в асансьор през август миналата година.

Бургас

Мотивите за присъдата са, че жертвата е била убита по особено мъчителен начин, а извършителят, макар и непълнолетен, е разбирал напълно действията си.

Близките на тинейджъра и днес твърдяха, че извършителят е друг. От съда подчертаха, че решението за присъдата е взето с пълно единодушие, а доказателствата за престъплението са категорични.

Стефан Стойков, съдия: Тъжно и страшно е, че в България деца убиват деца. Това е една тенденция, която не знам обществото ни как и по кой начин трябва да преодолее. Мен ми се струва, че една голяма част от начина, по който той е разсъждавал, е резултат на изкривената представа на обществото за това как трябва да се развиват децата ни. Те са облъчвани непрекъснато от едни агресивни филми, електронни игри.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

11-годишно момиче е открито мъртво в асансьор в Бургас

11-годишно момиче е открито мъртво в асансьор в Бургас

Жестоко убийство в Бургас. Снощи, в жилищен блок в бургаския квартал "Меден Рудник" съседи откриват в асансьора труп на младо момиче. За БНТ говорител...

Според разследването историята започва седмици по-рано с кореспонденция в социалните мрежи между Никол и сочения за извършител Иван. По неясни за родителите на Никол причини, тя хваща автобус от центъра на града, където живее и тръгва за комплекс „Меден рудник”, където в бл. 96 живее Иван. Това е първа и последна среща на двамата. Никол намира смъртта си в асансьор в съседен блок. Намушкана е с 20,5-сантиметров кухненски нож, по-късно открит от разследващите.

Непълнолетният убиец на 11-годишната Никол остава в ареста

Непълнолетният убиец на 11-годишната Никол остава в ареста

15-годишният Иван Иванов, обвинен в убийството на 11-годишната Никол, остава в ареста - реши Бургаският окръжен съд. Делото се гледа при закрити врата...