НОВИНИ

Музеят на Левски в родния му град чества 80 години

Националният музей "Васил Левски" чества 80 години от своето основаване. Годишнината ще бъде отбелязана с прожекции на съвременни документални филми за Апостола на българската свобода.

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 09.11.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Кинопрегледът беше открит с един от най-старите документални филми за Васил Левски. А за първи път ще бъде прожектиран и най-новия филм за Апостола, който излезе в навечерието на 180 годишнина от неговото рождение "Лъвский Европеец в Българско".

Дора Чаушева - директор на НМ "Васил Левски": Този филм оригинално насочен към младата публика, много точно и документално пресъздава както живота за Васил Левски, така и неговото документално наследство, неговите идеи които звучат от прочита на най-автентичните документи които са излязли из под перото на Васил Левски.

През последните години музея се посещава от над 50 000 души годишно. Повече от половината от посетителите са деца и ученици

Дора Чаушева: Нашата основна целева група са децата, които за първи път чуват името на Васил Левски, които за първи път виждат неговия образ и го отнасят трайно в по-следващите си години.

В рамките на два дни ще бъдат представени над 20 документални филма за Апостола Васил Левски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецакция край Перник, издирват обирджиите на банкомата в Сапарева баня
Спецакция край Перник, издирват обирджиите на банкомата в Сапарева баня
Тръмп и Си Дзинпин обсъдиха кризата в Северна Корея
Тръмп и Си Дзинпин обсъдиха кризата в Северна Корея