НОВИНИ

80-годишна жена дължи живота си на лекарите от варненската болница "Св. Анна"

Възрастна жена от Аксаково живее втори живот благодарение на професионализма на лекарите и медицинските сестри от варненската болница “Света Анна”. През нощта на 23 юни Надежда Козарева преживяла тежка хипертонична криза и само благодарение на бързата реакция на дежурните екипи месец по-късно отново се чувства пълноценен човек.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
21:00, 31.07.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Никой непознат не би дал на леля Надя 80 години. И тя самата не ги усещала допреди месец. Никога не е боледувала сериозно. През нощта на 23 юни се почувствала зле, започнала да губи съзнание.

Надежда Козарева
"За 7 минутки дойдоха... Лекарят, който беше с линейката, се обади до Окръжна болница – екипът да е готов."

Най-страшно за близките ѝ било да виждат как губи способността да говори.

Димитър Козарев
"Как да не е страшно, бе! Аз не вярвах, че ще оживее!"

Според епикризата, Надежда Козарева е преживяла инсулт. Бързината, с която екипите са действали, е била решаваща, за да бъдат последиците от това преодолени.

Надежда Козарева
"Като рояк пчелички се погрижиха за мен, всеки даде всичко от себе си... И на третия ден аз вече говорех – за туй най-много съм им благодарна."

Няколко седмици след преживяното, леля Надя отново посреща съседи и приятели под лозата в двора.

Надежда Козарева
"Много пъти съм чувала “Сега старите хич не ги поглеждат, тикат ги в някой ъгъл и те си умират там." Напротив – много се грижеха. Така да се погрижат – значи, за мен лекарите са нещо много!"

Специалната молба на леля Надя към екипа ни е да не пропуснем в репортажа никого от лекарите във варненската болница Света Анна, на които дължи втория си живот - д-р Шопов, д-р Чукурова, д-р Антонова, д-р Желева, д-р Стойкова, д-р Гутева, д-р Танчев, д-р Бялколева, д-р Петков. И медицинските сестри Тенева, Цветанова, Григорова, Кеворкова,Георгиева, Михайлова, Стоянчева, Стефанова. И личната лекарка, практикуваща в Аксаково – д-р Ванкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Хавър задържаха 800 кг кокаин
В Хавър задържаха 800 кг кокаин
За шестте месеца на годината печалбата на банковия сектор е 660 млн. лв.
За шестте месеца на годината печалбата на банковия сектор е 660 млн. лв.