НОВИНИ

80 на сто от завършващите Колежа по туризъм във Варна остават на работа у нас

Около 80% от кадрите, които завършват Колежа по туризъм във Варна предпочитат да останат да работят в България. Това стана ясно днес на тържествена церемония, на която студентите от Випуск 2017 на Колежа получиха своите дипломи за бакалаври в специалностите Мениджмънт на хотели и ресторанти, на туризма и на свободното време.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
17:10, 02.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Пламена Нанева завършва бакалавърска степен специалност „Мениджмънт на хотели и ресторанти“. Вече от три години работи в сферата на туризма. Категорична е, че ще продължи да гради кариерата си в страната, а не в чужбина.

Пламена Нанева – специалност „Мениджмънт на хотели и ресторанти“ в Колеж по туризъм - Варна

„Със сигурност ще остана в България.Не мога да кажа, че е лесно, в никакъв случай не е лесно, но когато човек има цели, устремен е, може да се справи.“

160 студенти получиха днес дипломите си за завършване.

доц. д-р Генка Рафаилова – директор на Колеж по туризъм – Варна

„Все пак да се опитат да продължат образованието и в магистърска степен. Ако могат да останат в България, защото това са ценни кадри за българския туризъм, ние имаме нужда от тях и се надявам те наистина да допринесат за повишаването на качеството на туристическия продукт.“

И преподавателите и дипломираните студенти се надяват прогнозите за ръст на туристите през летния сезон да се сбъднат, за да може България да запази позицията си на привлекателна туристическа дестинация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират топлата вода в части от София от 7 до 16 юни
Спират топлата вода в части от София от 7 до 16 юни
ГЕРБ предлага да се махнат табелите, които предупреждават за камери на пътя
ГЕРБ предлага да се махнат табелите, които предупреждават за камери на пътя