НОВИНИ

Намереният младеж от село Смилян е в стабилно състояние

Намереният вчера след десет дни издирване Ивелин Узунов е в стабилно състояние и опасност за живота му няма. Това съобщиха днес от Смолянската болница. Момчето е в интензивното отделение, и до него все още не се допускат други хора, освен близките. Ивелин е контактен и вече е споделил с баща си, че се е изгубил в гората.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
18:19, 15.05.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Младежът разказал, че на 5 май просто излязъл да се разходи в гората над село Смилян и се загубил.

Велин Узунов - баща на Ивелин: Вика, излезнах по гората, имал притеснения, казва притеснявах се за минали неща, това може би го е накарало, но след това вече се е лутал, особено последните дни където е бил, той се е лутал, не е могъл да се ориентира.

На края на силите си, Ивелин полегнал край пътя недалеч от село Пещера. След 10 дни издирване първи го видял шефа на пожарната, който имал имот там.

Васил Вълчев - началник на РСПБЗН - Смолян: В първия момент като го видяхме честно да си кажа помислихме, че е възможно и да е починало, но като го попитахме добре ли си, викнахме му така отстрани, то се навдигна,... отговори ни нормално и вече се задействахме, на 112 звъннах.

Според опитния пожарникар е цяло чудо, че младежът е оцелял сам в планината.

Васил Вълчев - началник на РСПБЗН - Смолян: Момчето е младо, най-вероятно това го е крепяло, а какво е било през тези дни, само то си знае, но според мен и стремеж за живот, това го е държало през тези дни.

Бащата на Ивелин и днес едва намираше думи с които да благодари на човека, намерил сина му и на десетките доброволци участвали в издирването. Младежът все още е в реанимацията на Смолянската болница, където беше приет снощи.

д-р Венцислав Проданов - ординатор в ОАРИЛ: В момента е стабилен, в съзнание, лекуваме измръзванията.

Лекарите все още не могат да кажат дали ще има по-сериозни последици за Ивелин от измръзването. Възстановяването му ще продължи дълго. Предстои да го разпитат и от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масивен инфаркт е причината за смъртта на генерал Стоян Тонев
Масивен инфаркт е причината за смъртта на генерал Стоян Тонев
Момиче с увреждания откри първа самостоятелна изложба в Русе
Момиче с увреждания откри първа самостоятелна изложба в Русе