Намереният вчера след десет дни издирване Ивелин Узунов е в стабилно състояние и опасност за живота му няма. Това съобщиха днес от Смолянската болница. Момчето е в интензивното отделение, и до него все още не се допускат други хора, освен близките. Ивелин е контактен и вече е споделил с баща си, че се е изгубил в гората.

Смолян Смилян, Смолян

Младежът разказал, че на 5 май просто излязъл да се разходи в гората над село Смилян и се загубил.

Велин Узунов - баща на Ивелин: Вика, излезнах по гората, имал притеснения, казва притеснявах се за минали неща, това може би го е накарало, но след това вече се е лутал, особено последните дни където е бил, той се е лутал, не е могъл да се ориентира.

На края на силите си, Ивелин полегнал край пътя недалеч от село Пещера. След 10 дни издирване първи го видял шефа на пожарната, който имал имот там.

Васил Вълчев - началник на РСПБЗН - Смолян: В първия момент като го видяхме честно да си кажа помислихме, че е възможно и да е починало, но като го попитахме добре ли си, викнахме му така отстрани, то се навдигна,... отговори ни нормално и вече се задействахме, на 112 звъннах.

Според опитния пожарникар е цяло чудо, че младежът е оцелял сам в планината.

Васил Вълчев - началник на РСПБЗН - Смолян: Момчето е младо, най-вероятно това го е крепяло, а какво е било през тези дни, само то си знае, но според мен и стремеж за живот, това го е държало през тези дни.

Бащата на Ивелин и днес едва намираше думи с които да благодари на човека, намерил сина му и на десетките доброволци участвали в издирването. Младежът все още е в реанимацията на Смолянската болница, където беше приет снощи.

д-р Венцислав Проданов - ординатор в ОАРИЛ: В момента е стабилен, в съзнание, лекуваме измръзванията.

Лекарите все още не могат да кажат дали ще има по-сериозни последици за Ивелин от измръзването. Възстановяването му ще продължи дълго. Предстои да го разпитат и от полицията.

Откриха 20-годишния Ивелин от Смилян (обзор)

Откриха 20-годишния Ивелин от Смилян (обзор)

20-годишният Ивелин Узунов, който беше в неизвестност 10 дни, беше открит жив в гориста местност край смолянското село Пещера. Момчето е в задоволител...