НОВИНИ

Красимир Ципов: Българските граждани трябва да са спокойни

Българските граждани трябва да са спокойни. Риск има,заради променената среда за сигурност, но към настоящия момент българските служби за сигурност нямат информация за конкретна заплаха за нашата страна. Това каза в предаването "Още от деня" заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 25.05.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Средата за сигурност е променена съществено през последните няколко години. Станахме свидетели на немалък брой терористични актове в държави като Великобритания, Франция и други страни.

"Мерки за сигурност у нас се предприемат ежедневно. През последната година България предприе цялата необходима нормативна база стратегически документи. Те са модерни, нови и отразяват тази променена нова среда за сигурност. Така, че българските граждани трябва да са спокойни, че органите в сферата на сигурността са подготвени за незабавна реакция в случай на заплаха".

Ципов посочи, че днес главният секретар на МВР е провел среща на летище "Варна", което е стратегически обект. Той заяви, че органите на реда трябва да са в постоянна готовност за реакции.

"След терористичния акт в Манчестър беше проведено заседание на Националния оперативен щаб, такъв е предвиден в закона за противодействие на тероризма и националнния план за противодействие на тероризма. Набелязаха се конкретни мерки, засили се охраната на големите инфраструктурни обекти, имаме готовност за засилено полицейско присъствие там, където има мероприятия с масово струпване на граждани. Това са мерките, които трябва да бъдат предприети след един такъв акт", поясни Ципов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова наредба за поддържане на районите около жилищните сгради в Кюстендил
Нова наредба за поддържане на районите около жилищните сгради в Кюстендил
Нови обитатели във варненския зоопарк
Нови обитатели във варненския зоопарк