НОВИНИ

Разбиха незаконна мрежа за продажба на кучета във Варна

Във Варна беше разбита незаконна схема за продажба на кучета. Открити са 67 животни отглеждани при много лоши условия в кучкарници в две къщи край града. Собственикът, който е задържан за 24 часа, ги е продавал с фалшиви документи за произход извън страната чрез интернет сайтове. Той се разследва за данъчни измами в особено големи размери. Окръжната прокуратура във Варна започна работа по случая. Нелегалният кучкарник е бил разбит със съдействието на евродепутата Емил Радев, който е един от инициаторите за създаване на зоополиция.

bnt avatar logo
от Н. Бочева, Д. Цекова
21:21, 25.05.2017
15964
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Схемата за продажба на кучетата е работила в продължение на години. Чрез няколко интернет сайта , с фалшиви документи за произход на кучетата собственикът на нелегалния кучкарник ги е предлагал за породисти - като померан, питбул и йоркширски териер. Кучетата били доставяни чрез куриер. Плащането ставало на ръка ,без никакви документи. Дейността се извършвала от дружества, регистрирани на подставени лица.

Емил Радев - евродепутат: Парите са получавани на фирми, които са регистрирани на клошари. Оттам нататък са изнудвани собствениците, когато са получавали животните, че трябва да плащат за ваксини, за скъпи храни за лекарства. Фалшифицирани са документите за произход, фалшифицирани са подписите на варненски ветеринари.

Радев допълни,че търговецът е печелил по 60-70 хиляди лева на месец Окръжната прокуратура във Варна разследва виновното лице за данъчно престъпление в особено големи размери и незаконна търговия с кучета.

Владимир Чавдаров - окръжен прокурор на Варна: Открити са множество счетоводни документи, компютърни конфигурации и няколко мобилни телефона. В момента се претърсват помещения за откриване на тайници.

Главният секретар на МВР каза, че търговецът се проверява и за насилие над животни при отглеждането им.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Тези престъпления наистина са тежки и те показват една нагласа на хората за насилие, макар и към животни.

От незаконна търговия с домашни животни в Европейския съюз годишно се реализират над 2 милиарда евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападателят от Манчестър се обадил на майка си преди атентата
Нападателят от Манчестър се обадил на майка си преди атентата
Пловдивският театър получи най-много награди „Аскеер“
Пловдивският театър получи най-много награди „Аскеер“