НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Банкси се изказа за Брекзит. "Нов прочит" в галерия Аросита. „Софтмашина” ще ни въведе в дебрите на танца. “Лебедово езеро” за първи път в Старозагорската опера. "Жените в музиката".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:19, 27.05.2017
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Банкси се изказа за Брекзит, разбира се с графит. Избра стена от сграда в Дувър, най-близкия до континента английски град. Мъж, който премахва една от звездите на знамето на Евросъюза. Изображението е публикувано и в сайта на Банкси.

Нов прочит предлагат в галерия Аросита. Художникът Йордан Панков, J PANK ни провокира да видим няколко образа едновременно, да проектираме наша илюзорна холограма и отново да пожелаем да започнем отначало с тайната мисъл, че всеки път има нов прочит пред погледа ни.
„Софтмашина” - ще ни въведе в дебрите на танца. Проектът на сингапурския артист Чой Ка Фаи събира танца и традициите от разлини географсик ширини и различни епохи. Включва мултимедия с интервюта на хореограхи, танцьори и куратори и серия от четири документални танцови перставления. Две от тях ще видим като част от фестивала „Световен театър в София”. Именно "Софтмашина" дава началото, на 1 юни в ДНК.

Класиката не се дава - “Лебедово езеро” за първи път на сцената на Старозагорската опера.. Постановката на примабалерината Силвия Томова се фокусира около лебеда, като символ на обвивката и на материалното в живота. Цялата многонационална балетна трупа участва в премиерния спектакъл, а в ролята на Одета - Одилия изгрява Анелия Димитрова.

Талантливите дами са на първа линия на музикалната сцена.Тази вечер излизат в зала „България”. Маестра Любка Биаджони, Йоанна Каменарска и Лия Петрова, заедно с музикантите от “СОФИЯ СИМФОНИКС”,ще представят за първи път у нас симфоничния концерт “ЖЕНИТЕ В МУЗИКАТА. В първата част ще звучи Концерт за цигулка и оркестър на Брамс , със солист Йоанна Каменарска. Във втората част ще чуем Концерт за цигулка и оркестър на Прокофиев, със солист Лия Петрова. На диригентския пулт - Любка Биаджони.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във втория ден на Г-7 фокус ще са африканският континент и мигрантската криза
Във втория ден на Г-7 фокус ще са африканският континент и мигрантската криза
Цацаров: Не бива да се допуска пробив сред хората, които пазят границата ни
Цацаров: Не бива да се допуска пробив сред хората, които пазят границата ни