НОВИНИ

Проданов: България трябва да се стреми към влизане в еврозоната

Лидерът на АБВ Константин Проданов коментира в "Още от деня", че България трябва да се стреми към влизане в еврозоната, защото еврозоната е в процес на промяна, текат инициативи за много по-тясна фискална интеграция и това е процес, който ще трае няколко години и детайлите се уточняват сега.

bnt avatar logo
от Татяна Кръстева
19:23, 29.05.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Той предупреди , че ако не сме поне в чакалнята на еврозоната, няма да участваме в този процес. "България заради валутния борд до голяма степен и сега се е отказала от възможността да води самостоятелна монетарна политика, която ще бъде факт и ако сме част от еврозоната, така че ние и сега берем голяма част от негативите, които бихме имали, ако сме част от еврозоната и нито един от позитивите", изрази експертното си мнение Константин Проданов.

"Влизането в чакалнята наред с всичко останало води след себе и необходимостта да приемем пътна карта за определени реформи във финансовия сектор", категоричен беше Проданов, който има опит с работа в световни банки. Влизането в чакалнята и приемането на еврото по-скоро ще допринесат за интегритета и стабилността на страната, отколкото да предизвикат някакви ненужни страдания на българина, поясни той.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 400 квадрата мозайки са разкрити на Голямата базилика в Пловдив
Нови 400 квадрата мозайки са разкрити на Голямата базилика в Пловдив
Благотворителен базар в полза на деца в риск
Благотворителен базар в полза на деца в риск